• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко вручив державні нагороди призерам зимової Олімпіади

    Опубликовано: 2006-03-16 13:05:00

    Президент Віктор Ющенко вручив державні нагороди призерам ХХ зимових Олімпійських ігор, що пройшли у Турині. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Лілія Єфремова, бронзова призерка з біатлону, та Олена Грушина, бронзова призерка з фігурного катання на ковзанах, були нагороджені орденами княгині Ольги ІІІ ступеня. Руслан Гончаров, партнер Олени Грушиної, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

    Крім того, тренери спортсменів удостоєні почесного звання «Заслужений працівник культури і спорту України».

    Відповідний указ Глава держави підписав сьогодні.

    Звертаючись до олімпійців, Президент наголосив: «Ваші досягнення – це, можливо, перший крок до утвердження України в зимових видах спорту». За його словами, враховуючи ту спортивну базу, яка нині є в Україні, перемоги спортсменів є «великим подвигом».

    Головний висновок, який держава повинна зробити після Олімпіади, – необхідність створення сучасних спортивних баз, переконаний В. Ющенко. Зокрема, йдеться про реконструкцію зимової бази в Тисовці, літніх баз у Криму, а також розбудову майданчиків для ігрових видів спорту в селі Гореничі, що на Київщині. Він нагадав, що найближчим часом відбудеться засідання Національного олімпійського комітету, присвячене питанням удосконалення спортивної інфраструктури.

    Після церемонії нагородження Юрій Павленко, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту, ознайомив Президента та олімпійців з проектом реконструкції Національного олімпійського стадіону та будівництва «Олімпійського селища» у столичному Голосіївському парку. Цей комплекс, площею 17 га, передбачає створення сучасного палацу для льодових видів спорту та легкоатлетичний манеж.

    У церемонії нагородження також взяли участь Сергій Бубка, президент Національного олімпійського комітету, та Іван Васюник, перший заступник Глави Секретаріату Президента.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.