• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у церемонії нагородження молодих вчених

    Опубликовано: 2006-03-16 17:12:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії нагородження лауреатів Державної премії України в галузі науки і техніки 2005 року та лауреатів щорічних премій Президента України для молодих вчених, яка відбулася у Маріїнському палаці. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Участь у заході взяли віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, Перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник, президент Національної академії наук України Борис Патон.

    Вітаючи нагороджених, Глава держави підкреслив, що інтелектуальний потенціал держави – ключовий фактор, який визначає її успішне майбутнє. «Ми переконані, що майбутнє будь-якої нації у третьому тисячолітті буде визначатися розвитком науки, освіти і технологій. Ми хочемо бачити нашу країну конкурентноздатною і успішною», – наголосив В. Ющенко та додав, що Державні та Президентські премії є свідченням того, що Україна високо цінує інтелектуальну працю. «Ваші досягнення, особливо сьогодні, вкотре підкреслюють, що Україні є чим і ким пишатися», – наголосив Президент.

    «Приємно, що сучасні вчені-теоретики продовжують славні традиції своїх попередників і тепер вже власними напрацюваннями збагачують світову скарбницю фундаментальної науки», – сказав Глава держави.

    Він також відзначив вагому роботу, яку здійснили українські науковці-практики. «Ваші дослідження у галузі інформаційних технологій, енергозбереження, металургії, сільського господарства та інших сферах – значний внесок у забезпечення конкурентноздатності нашої країни», – зазначив В. Ющенко.

    Президент також відзначив «системність та якість досліджень у медицині та біології, сферах збереження навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів, вивчення етнокультурної картини України». Від імені Української держави він подякував нагородженим за їх «чудовий труд».

    Віктор Ющенко також висловив переконання, що для кожного присутнього є «болем, що не все за останні 10-15 років було зроблено не лише для науки, але і для освіти, медицини, культури, історії, етнографії» і запевнив, що ті часи позаду.

    Глава держави також відзначив, що йому особливо приємно вітати молодих людей, які зробили внесок у науку та висловив переконання, що перед ними стоять високі завдання і що вони «переростуть своїх попередників».

    Від імені нагороджених Президент Національної академії наук України Борис Патон подякував Президентові за високу оцінку наукових праць та за піклування про науку в Україні.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.