• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров знизить тиск на фонд заробітної плати

    Опубликовано: 2006-03-16 17:35:00

    Високий відсоток зарплат, які перебувають у тіні, призводять до того, що купівельна спроможність населення України вже значно перевищує офіційно зареєстрований рівень зарплат. Про це заявив сьогодні під час спілкування з викладачами та студентами Вінницького національного політехнічного університету Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров. "Якщо взяти в цілому по Україні, то тут удвічі більше купують, ніж заробляють", - заявив він.

    Юрій Єхануров навів приклад Дніпропетровської області, де він працював головою облдержадміністрації і де обсяги споживання в 2,5 рази перевищували офіційний рівень заробітних плат. Навів він також приклади Одеської та Львівської областей, де такий розрив пояснюють або надходженням грошей від заробітчан, або взагалі закупівлею товарів мешканцями з інших регіонів.

    На думку Прем'єр-міністра, ця ситуація яскраво свідчить про велику кількість зарплат, які виплачуються за "сірими" та "чорними" схемами, і заявляє про намір боротися з цим явищем шляхом зниження тиску на фонд заробітної плати підприємств. "Тут потрібні не адміністративні заходи.

    Ми будемо поступово знижувати тиск на фонд заробітної плати", - заявив Прем'єр-міністр, підкресливши, що у спілкуванні з ним бізнесмени неодноразово заявляли про необхідність знизити тиск на фонд заробітної плати щонайменше до 25 коп. на одну гривню. "Ми вже десь на одну копійку знизили з 37-ми копійок минулого року, але від однієї копійки нічого не буде. Ми будемо по копійці поступово знижувати і наближатися до цифри, яку називають підприємці", - заявив Глава Уряду.

    На зустрічі з викладачами й студентами університету Юрій Єхануров також зауважив, що проведення в Україні адміністративно-територіальної реформи можливе не раніше від 2010 року. "Вона може відбутися в десятому році", - сказав Юрій Єхануров. Глава Уряду вважає невдалим вибір Київської області для демонстрації переваг адміністративно-територіальної реформи. На думку Юрія Єханурова, потрібно було проводити експеримент в областях, де міське населення переважає, зокрема, на таких, як Донецька, Луганська або Дніпропетровська області. "В Україні поки не побачать у натурі, що воно є й воно добре, нічого не буде", - зауважив Юрій Єхануров.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.