• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порошенко: "Лист Пукача - фальшивка"

    Опубликовано: 2006-03-17 10:07:00

    Член ради партії "Народний Союз "Наша Україна" Петро Порошенко переконаний, що "лист , що 15 березня одночасно був оприлюднений у російській газеті "Російські вісті" і в українській "Газете по-киевски", і який начебто був написаний Олексієм Пукачем - людиною, причетною до убивства Георгія Гонгадзе, є фальшивкою і провокацією", але вважає, що поява нових фактів допоможе слідчій групі Генпрокуратури у встановленні і затримці замовників і виконавців злочину.

    За словами Порошенко, про це, "до речі, стверджує навіть адвокат Пукача пан Осика".

    У той же час, сказав Порошенко, "незважаючи на те, що цей лист є фальшивкою, він дає всі підстави для того, щоб повернутися до декількох важливих тем. По-перше, ким, коли , як і чому був випущений Пукач з-під ВАРТИ? Хто голосував у Верховній Раді за призначення Васильєва на посаду генерального прокурора, саме в часи якого знищувалися матеріали в справі убивства журналіста Георгія Гонгадзе і не починалися заходи для затримки або повторного арешту Пукача?

    Адже політичні сили, що підтримали це призначення, сьогодні повинні нести відповідальність за те, що замовники убивства не сидять на лаві підсудних. І якою повинна бути відповідальність судді, що, маючи всю доказову базу під час призначення Васильєва, відпустив Пукача на волю? Чому це рішення не було оскаржене Генеральною прокуратурою в суді? Можливо, цього суддю разом з іншими треба було також взяти в списки Партії регіонів для того, щоб, сховавшись за депутатську недоторканність, вони мали можливість уникнути відповідальності".

    По-друге, наголосив Порошенко, "хотілося б привернути увагу ЗМІ до відповідальності за вірогідність обнародуваної інформації, адже тиражування псевдосенсацій і розкручування так званих "качок", що останнім часом з'являються саме в російській пресі, і спрямовані проти лідерів помаранчевої команди Ющенко навряд чи поліпшать репутацію видання".

    І, по-третє, переконаний Порошенко, "поява яких-небудь нових фактів буде служити стимулом для слідчої групи Генеральної прокуратури по встановленню і затримці замовників і виконавців убивства".

    Організаторам цієї провокації він порадив: "по-перше, розуміння того, що відповідальності за зроблені злочини ніхто знімати не буде, а по-друге, застосування "брудних технологій" завжди б'є по тим, хто їх використовує. На жаль, ця проста істина так нічому і не навчила певні політичні сили, що, за існуючою інформацією, причетні до цього фарсу".

    Російський федеральний щотижневик "Російські вісткі" опублікував "лист Пукача", у якому генерал міліції Олексій Пукач, що був керівник Департаменту кримінальної розвідки МВС заявляє, що не убивав Гонгадзе, і обвинувачує в підготовці "касетного скандалу" і зникненні журналіста ряд відомих українських політиків, зокрема , Порошенко.

    Прес-служба НСНУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.