• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко пожалівся про спаплюжений імідж України

    Опубликовано: 2006-03-17 10:28:00

    Анатолій Гриценко: Внаслідок дезінформації і, можливо, проведеної спецоперації, нанесено значну шкоду іміджу України, її Збройних Сил. Таку заяву сьогодні, 16 березня, зробив міністр оборони України Анатолій Гриценко, говорячи про наслідки поширеної журналістом телеканалу «Росія» Аркадієм Мамонтовим інформації щодо можливого обладнання на території українського гарнізону “Макарів-1” приміщень для утримання ув’язнених Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки.

    Глава українського оборонного відомства зазначив, що для відповіді на усі запитання стосовно можливого розміщення на території України таємних в’язниць ЦРУ, на зустріч з журналістами були запрошені голова Громадської колегії при міністрові оборони України Анатолій Лопата, начальник Макарівського гарнізону, представник служби «Украерорух», яка відстежує усі перельоти над територією України, командир авіаційної бригади, яка дислокується в смт.Озерному, керівник будівельної фірми «Вега +», яка здійснювала ремонтні роботи на території військової частини гарнізону та інші посадові особи.

    Анатолій Гриценко спростував звинувачення російського тележурналіста на свою адресу, а також на адресу начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Сергія Кириченка про те, що нібито вони віддавали таємний наказ щодо переобладнання будівель на території військової частини гарнізону “Макарів-1” під таємну в’язницю для 10 ув’язнених терористів.

    Стосовно вінницької фірми “Тріумф”, яка також згадується в документах, що нібито свідчать про виконання робіт з переобладнання будівель під в’язницю, він заявив, що це абсолютна брехня. “У Вінниці існує єдина фірма під назвою “Тріумф” і вона займається кабельним телебаченням”, – сказ він, зауваживши, що безпідставними звинуваченнями з боку російського журналіста цій фірмі також було нанесено значної шкоди.

    Глава військового відомства додав, що 25 липня 2005 року, коли він нібито віддав таємний наказ командиру авіабази в Озерному прийняти літак з ув’язненими, він перебував у відпустці в Криму і відповідно до закону не мав права віддавати жодних наказів.

    “Ні я, ні на той час тимчасово виконуючий обов’язки міністра оборони мій перший заступник Леонід Поляков юридично не мали права віддавати таких наказів. Тобто це також брехня”, – підкреслив Анатолій Гриценко.

    Міністр оборони України також показав журналістам ксерокопію наказу, на який у своєму матеріалі посилався російський журналіст. Анатолій Гриценко одразу ж пояснив журналістам, що цей наказ – груба фальсифікація, тому що він оформлений не в типовому порядку, має грубі стилістичні помилки та неіснуючий номер. Крім того, на документі відсутня гербова печатка, прізвище командира частини має граматичні помилки і навіть його підпис підроблений.

    Глава оборонного відомства також повідомив журналістам, що він, та голова Громадської колегії при міністрові оборони України Анатолій Лопата, а також командувач Сил підтримки Збройних Сил України генерал-лейтенант Анатолій Собора побували всередині об’єкту і пересвідчилися, що там немає жодних ув’язнених.

    Він нагадав, що оглянути цей об’єкт запрошували аташе з питань оборони при Посольстві Російської Федерації в України генерал-лейтенанта Володимира Кузьмічова, який з незрозумілих причин проігнорував запрошення.

    Анатолій Гриценко висловив переконання в тому, що сюжет російського телеканалу був спробою дискредитації України, її Збройних Сил, зовнішньої та внутрішньої політики і назвав це абсолютно безвідповідальним кроком.

    Міністр оборони України наголосив, що якщо журналіст хоче розібратися в тому чи іншому питанні, яке стосується Збройних Сил України, він має право звернутися до відповідних посадових осіб, щоб отримати від них офіційну відповідь, а не будувати свої матеріали на чутках та неперевіреній інформації.

    “На жаль, російський журналіст не звертався ані до Управління прес-служби Міністерства оборони України, ані до керівного складу Міністерства оборони та Генерального штабу, ані до командира частини. Тому на широкий загал пішла інформація неправдива і неперевірена. Це непорядно з точки зору журналістської етики. Очевидно, що російська сторона має вибачитися і спростувати цю інформацію. І я говорю не тільки про телеканал “Росія”, я говорю ширше – “російська сторона”, оскільки цей об’єкт захищається на рівні міждержавних і міжурядових угод”, – підсумував Анатолій Гриценко.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.