• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дніпропетровський регіон співробітничає з європейськими інвесторами

    Опубликовано: 2006-03-17 11:48:00

    Голова облдержадміністрації Надія Дєєва зустрілася з делегацією представництва Європейської комісії в Україні. На початку зустрічі Надія Дєєва розповіла Послу, голові представництва Європейської комісії в Україні Ієну Боугу про досягнення Дніпропетровщини. Вона повідомила, що минулого року в області відбулася детінізація економіки, суттєво підвищилася заробітна плата, змінилася структура промисловості та сільського господарства, що сприяло збільшенню кількості робочих місць. В цілому, події минулого року – добрий старт для подальшого розвитку регіону.

    Зараз керівництво області зосередило увагу на впровадження державних програм в сфері ЖКГ, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, соціального захисту.

    Минулого року Євросоюз спільно з Україною розробив план дій, який був узгоджений двома сторонами. За словами Ієна Боуга, мета ЄС і нашої держави – підвищення рівня життя та економічної активності в Україні. Він також повідомив, що ЄС за допомогою програми TASIC сприятиме розвитку таких сфер, як охорона здоров’я, енергозбереження та освіта.

    Слід зазначити, що Дніпропетровщина посідає провідне місце у зовнішній торгівлі України з країнами Європи та ЄC. На нашу область припадає 9,6% зовнішньоторговельного обороту України та ЄС. В 2005 році він склав 2009,5 млн. дол., в тому числі експорт - 1221,4 млн. дол. та імпорт - 788,1 млн. дол. За підсумками минулого року обсяги експортних поставок товарної продукції до країн ЄС збільшилися на 1,5%, імпортних - на 34%. Значні обсяги експортних поставок здійснювалися до Італії, Польщі, Словаччини, Німеччини, Чеської Республіки. Найбільший обсяг імпорту товарів припадає на Німеччину, Польщу, Угорщину, Італію, Чеську Республіку, Францію. Варто відзначити, що основу експорту товарів до країн ЄС складає продукція підприємств металургійного комплексу Дніпропетровщини.

    Впродовж останніх років з країн ЄС в економіку області надходять значні кошти від інвесторів: за підсумками 2005 року ця сума склала 837,5 млн. дол. Подальше співробітництво області з європейськими інвесторами є одним з пріоритетів розвитку економіки регіону.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.