• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чернігівська облдержадміністрація посилює боротьбу з економічною злочинністю

    Опубликовано: 2006-03-17 12:06:00

    16 березня голова Чернігівської облдержадміністрації М. Лаврик провів нараду з питань посилення боротьби з економічною злочинністю насамперед в пріоритетних галузях економіки, протидії корупції та хабарництву.

    У нараді взяли участь прокурор області А. Василевський, перший заступник голови Державної податкової адміністрації в області, начальник управління податкової міліції в області С. Малиш, начальник УМВС України в області В. Костюк, начальник КРУ в області М. Подоляко, начальник УСБУ в області М. Роговой, керівник апарату облдержадміністрації В. Приходько, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Б. Чернін.

    Відмічалося, що серед злочинів у сфері економіки найбільш резонансними є посадові злочини, а саме – хабарництво, зловживання службовим становищем та корупція.

    Протягом минулого року правоохоронними органами викрито і направлено в суди області 211 кримінальних справ про злочини, вчинені посадовими особами, з яких 156 – про зловживання владою, перевищення службових повноважень, нецільове використання бюджетних коштів. Вже в поточному році порушено близько 100 кримінальних справ за подібними статтями.

    Вживаються заходи щодо посилення боротьби з правопорушниками серед співробітників правоохоронних органів. Так, впродовж 2005р. прокуратура області розслідувала 30 кримінальних справ стосовно співробітників міліції, працівників ДПА, МНС, митниці. Торік розкрито низку злочинів і порушено 22 кримінальні справи про хабарництво, з них 7 справ – злочини з ознаками корупції, ще 36 справ порушено про корупційні злочини у сфері посадової діяльності. У ході розслідування кримінальних справ вказаних категорій встановлено збитків на 1 млн. 116 тис. грн.

    Протягом 2005 року правоохоронними органами області складено 165 протоколів про вчинення корупційних діянь, за якими 105 держслужбовців та осіб, уповноважених на виконання функцій держави, притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів. Більшість протоколів складено проти представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади (відповідно 36 та 15).

    Заслухавши інформацію керівників правоохоронних органів, голова облдержадміністрації висловив незадоволення їх роботою в цих пріоритетних напрямках і звернув увагу на неприпустимість збереження тенденції виявлення корупційних діянь у держслужбовців нижчих ланок. Торік складено лише 13 протоколів за фактом виявлення корупційних діянь у держслужбовців 3-4 категорій, за 2 місяці поточного року – 29, і знову більшість фактів корупції виявлено серед держслужбовців найнижчих категорій.

    Голова облдержадміністрації звернув увагу на вкрай недостатній рівень боротьби з економічними злочинами у нафтогазодобувній галузі, реалізації нафтопродуктів, електроенергетичному та теплоенергетичному комплексі, лісогосподарській та деревообробній галузях, рибоохоронній галузі та в мисливських угіддях, на підприємствах по виробництву спирту та горілчаних виробів, системі розподілу землі, будівельній, транспортній галузях; на підприємствах, які проводять операції з металобрухтом, наголосив на необхідності забезпечення прозорості державних закупівель.

    Він також підкреслив необхідність посилення відповідальності керівників правоохоронних органів до себе та своїх підлеглих, а також підвищення інформування населення про заходи, що вживаються правоохоронними органами області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування для протидії економічним злочинам, корупції та хабарництву в державній владі, галузевих установах та відомствах.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.