• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хто стане мером Сімферополя?

    Опубликовано: 2006-03-17 12:20:00

    Хто стане мером адміністративного центру Криму - Сімферополя? На посаду сімферопольського міського голови претендує 21 кандидат і кожен з ним має певний шанс перемогти. Хоча б тому, що чинний мер Сімферополя Валерій Єрмак після трьох термінів перебування на цій посаді, тепер балотується до кримського парламенту.

    Багаторічний міський голова Сімферополя Валерій Єрмак - четвертий номер у виборчому списку партії "Союз" на виборах до Верховної Ради Криму. Високе прохідне місце у списку - своєрідна компенсація за звільнення дороги і підтримку висуванця "Союзу", безпартійного полковника СБУ Юрія Коломійцева. Останній досить вміло веде виборчу кампанію, спираючись на партійні фінанси та медіа і публічно використовуючи людські ресурси громадської організації "Наше право". Спостерігачі високо оцінюють його шанси на перемогу.

    Втім, як і висуванця БЮТ, теж депутата кримського парламенту Сергія Веліжанського. Він теж спирається на громадську організацію - популярний у Криму Комітет "Прозора влада", що відомий своїми пенсійними програмами. А ще - в його розпорядженні впливова Чорноморська ТРК.

    Яскраво проводить свою виборчу кампанію і лідер кримської організації РПУ, депутат Верховної Ради автономії та екс-міністр фінансів Криму Олександр Гресс. Його важливий козир - молодість, йому лише 33 роки, але він уже досвідчений управлінець.

    Досвідом збираються взяти ще два кандидати - Леонід Савенко і Віктор Семоненко. Перший - голова Київської райради Сімферополя і висуванець блоку "Наш Крим". Другий - голова Залізничної райради Сімферополя і висуванець Соціалістичної партії України. Водночас опоненти покладають саме на них відповідальність за поганий стан міської інфраструктури в їхніх районах.

    Досвідом може похвалитися і міністр житлово-комунального господарства Криму, депутат кримського парламенту і член Партії регіонів Геннадій Бабенко. Але він збирався зробити ставку саме на свою партійну приналежність. Проте, зробив помилку при висуванні і міська виборча комісія відмовилася його зареєструвати від Партії регіонів чи від Блоку "За Януковича!". Тож тепер Геннадій Бабенко вважається самовисуванцем. А ще опоненти закидають йому помилки і бездіяльність під час січневих сильних морозів, коли житлово-комунальні служби просто провалили свою роботу.

    Серед партійних висуванців - помітні кілька: 1-й секретар Сімферопольського міському КПУ Валерій Кучеренко, який уже двічі балотувався на посаду мера міста і двічі програвав вибори, молодий бізнесмен, член НДП Юрій Микитенко, а також представник Української народної партії Дмитро Кущовий. Останній, попри невеликі шанси, які традиційно в Криму має представник національно-патріотичних сил, веде досить активну виборчу кампанію і став досить популярним у Сімферополі.

    Серед відомих кандидатів на мера - заступник чинного міського голови Володимир Баженов, генерал міліції, депутат Верховної Ради АРК Володимир Шкаберін та активіст антикорупційного руху в Криму Віктор Невірко. Решта прізвищ мало що скажуть і фаховим спостерігачам.

    Ніхто з останніх, до речі, не бере на себе сміливість прогнозувати, хто ж переможе у змаганні за крісло мера адміністративного центру Криму. До того ж, існує велика ймовірність того, що вибори у місті взагалі можуть зірватися. Каже 1-й заступник голови Верховної Ради Криму Василь Кисельов: "Ситуація більш серйозна, аніж ви собі уявляєте. Я на власній шкірі відчув, що це таке. Двічі я був у виборчій комісії, але не зміг себе включити у список. Три роки живу у Сімферополі, був у списках, а тепер у списках мене немає. Дружина є, а мене немає", - це був 1-й заступник голови Верховної Ради Криму Василь Кисельов.

    “Радіо Свобода”

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.