• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Луценко готується до протестів

    Опубликовано: 2006-03-20 12:38:00

    Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко застерігає, що деякі політичні сили на другий день після проведення виборів можуть розпочати вуличні акції протесту. “Це їх конституційне право – зазначив глава МВС під час зустрічі з журналістами. - Якщо при цьому не буде перетнута межа законодавства, ми забезпечимо їм таку можливість. Але всі мають прийняти до відома ті результати волевиявлення народу, які будуть офіційно опубліковані ЦВК після виборів”.

    Також Юрій Луценко пояснив журналістам походження 300 тисяч гривень, визначених МВС для винагороди громадянам за допомогу у виявленні грубих фактів фальсифікацій на виборах. Нагадаємо, 17 березня під час перебування у Харкові Міністр заявив, що громадяни які допоможуть правоохоронцям у розшуку „підпільних друкарень”, що виготовляють незаконні агітаційні матеріали, або ж навіть підробляють виборчі бюлетені, отримають грошові премії. Грошову винагороду також отримають ті, хто допоможе відшукати склади з агітаційними матеріалами «чорного піару» або сприятиме виявленню будь-яких інших фактів фальсифікації результатів виборів.

    Кошти на забезпечення зазначених грошових премій будуть виділені з фондів “Української страхової охоронної компанії” яка існує при Державній службі охорони МВС України. За словами Міністра, торік не розподілений прибуток “Української страхової охоронної компанії” сягнув 300 000 гривень. Саме ці кошти МВС розподілило на три премії у розмірі 150, 100 та 50 тисяч.

    “У мене є оперативна інформація з двох областей про те, що певні друкарні високого технічного рівня готуються випустити бюлетені для виборів місцевих керівників – міських голів та депутатів міських рад, в економічно привабливих регіонах” - заявив Ю.Луценко. „Також є оперативна інформація, що тисячі осіб зникають із списків виборців. Не відкидаю я й того, що ми знайдемо випадки брудного піару. Тому по цих трьох напрямках дійсно оголошений конкурс. Хто знайде найбільше порушення – отримає премію. Проте, я дуже сподіваюся, що гроші вціліють” - додав міністр внутрішніх справ України.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.