• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сіленков здав своїх

    Опубликовано: 2006-03-21 11:19:00

    Голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков у неділю, 19 березня, на прес-конференції в прес-клубі, як і обіцяв херсонським журналістам раніше, розповів про основні напрями зловживань «старої влади», які завдали регіону багатомільйонних збитків.

    За його словами, до зловживань були причетні біля 26 бізнесових структур, заснованих вихідцями з Бериславського району області, які діяли за підтримки колишнього керівництва області.

    Борис Сіленков відокремив зловживання за 6 основними напрямками.

    Зокрема, у першу чергу, було названо розгарбування зрошувальної системи та експортування металолому, на 102 млн. грн. загалом.

    Наступним - фінансові зловживання при будівництві житла для працівників УМВС. Сума збитків – біля 20 мл. грн.

    Далі – не зовсім легальний видобуток піску деякими пов’язаними між собою фірмами у Цюрупинському районі. Попередня сума фінансової шкоди держави – 2,7 млн. грн.

    Наступне – махінації з банківським коштами та отримання багатомільйонних кредитів фіктивними фірмами під заставу державного майна без відповідних повноважень.

    Для прикладу Борис Сіленков навів лише одну подібну оборудку, яка проведена на Золотобалківському ХПП. Сума шкоди у цьому випадку склала біля 8 млн. грн.

    Далі було назване застосування сумнівних фінансових схем, які давали можливість отримати контроль окремих структур над державним майном. Як приклад – Херсонський бавовняний комбінат, Новокаховський електромашзавод, Голопристанський консервний комбінат, Геройський солезавод.

    Останній напрямок зловживань – закріплення через судові рішення повернення податку на додану вартість. Особливо в цьому процесі «відзначився» Господарський суд Херсонської області.

    В зв’язку з масштабами зловживань, зараз в переважні більшості випадків розслідуваннями по цим напрямкам займається Генеральна прокуратура України.

    Голова обласної державної адміністрації ще раз наголосив на тому, що навіть часткове виведення фінансових потоків області «з тіні» силами нової команди управлінців облдержадміністрації дало змогу отримати до бюджетів регіону в 2005 р. році більше 60-ти млн. грн. Тому боротьба з тіньовим капіталом та розкраданням державних коштів та майна буде посилена.

    Як повідомлялось, голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков заявив про намір оприлюднити корупційну схему, яка працювала на Херсонщині за старої влади, та розказати, як цей «Спрут» керував областю, на прес-конференції 14 лютого.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.