• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські миротворці повертаються додому

    Опубликовано: 2006-03-21 11:34:00

    Сьогодні, 21 березня, відповідно до Плану виведення військовослужбовців і техніки 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, що діяв у складі Тимчасових Сил ООН у Лівані очікується повернення на Батьківщину першої групи українських миротворців.

    До Львова літаком Ту-154 Державного підприємства МО України “Українська авіаційна транспортна компанія” буде доставлено 85 миротворців.

    8 місяців фахівці-сапери та інженери дев’ятої ротації “Укрінжбату” під командуванням полковника Анатолія Слесарчука виконували завдання з оперативного розмінування півдня Лівану, налагодження доріг та фортифікаційних споруд, будівництва нових опорних пунктів Місії ООН, надавали гуманітарну допомогу місцевому населенню.

    Перед відльотом до України у розташуванні батальйону відбулося урочисте шикування та прощання з бойовим прапором військової частини. 198 миротворців востаннє вишукувалися перед бойовим прапором, який єднав їх під час служби на ліванській землі. Стримуючи емоції миротворці зняли блакитні берети та схилили голови перед символом рідного підрозділу.

    Майже шість років синьо-жовтий прапор майорів на півдні Лівану. З липня 2000 року 3-й окремий інженерний батальйон ЗС України брав активну участь у підтриманні миру на багатостраждальній ліванській землі та піднімав міжнародний імідж нашої держави на Близькому Сході.

    Підсумком миротворчої діяльності в Лівані стали знешкоджені 6.352 вибухонебезпечних предмети, понад 550 тисяч квадратних метрів землі звільнені від пекельних пристроїв, 16 гуманітарних інженерних задач з будівництва та відновлення об’єктів соціальної інфраструктури. Понад 10 тисяч місцевих мешканців з теплотою будуть згадувати турботу, опіку та допомогу українських військових лікарів.

    Але головним досягненням та показником високого рівня професійної підготовки наших військових стало те, що за майже шість років виконання миротворчих завдань в Лівані “Укрінжбат” не втратив жодної людини. Це єдина безвтратна Місія в історії миротворчої діяльності України.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.