• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США хочуть узгодити з ЄС санкції проти білоруського керівництва

    Опубликовано: 2006-03-21 12:01:00

    США мають намір узгодити з Європейським союзом штрафні санкції проти білоруського керівництва. Як заявив у Вашингтоні офіційний представник Держдепартаменту, Сполучені Штати не визнають результати президентських виборів у цій країні і висловлюють солідарність тим, хто закликає до проведення нових виборів.

    Інакше Вашингтон вживе серйозних санкцій проти тих політиків, які винні у фальсифікаціях та порушеннях прав людини. У свою чергу Європейський союз розглядає можливість розширення санкцій проти білоруського керівництва. Із відповідною заявою в понеділок у Брюсселі під час зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС виступила голова австрійського зовнішньополітичного відомства Урсула Пласснік. Докладніше Христина Осташевська:

    Урсула Пласснік повідомила, що Євросоюз не вважає президентські вибори в Білорусі вільними та демократичними. Саме тому міністр не відкидає можливості запровадження додаткових санкцій ЄС проти представників білоруського керівництва, на яких лежить відповідальність за утиски. Перебіг виборів у Білорусі критикують також європейські спостерігачі.

    На думку представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі, яка відрядила для спостереження за голосуванням у Білорусі понад чотириста співробітників, опозицію просто залякали. Один зі спостерігачів ОБСЄ, депутат німецького Бундестагу Манфред Ґрунд був свідком того, як напередодні виборів опозиції не було надано жодної можливості для реклами власних кандидатів, і вона була постійно вимушена боротися з перешкодами.

    З іншого боку, німецькі експерти застерігають, що від санкцій, спрямованих проти політичної еліти, як правило, страждає просте населення країни. Державний міністр МЗС Німеччини Ґернот Ерлер переконаний, що ЄС вдасться досягти позитивних змін у Білорусі не за допомогою санкцій, а радше завдяки підтримці опозиційного кандидата Мілінкевича.

    Тим часом Росія вважає, що вибори у Білорусі відбулися без порушень. Президент Путін привітав Лукашенка з перемогою. Згідно з попередніми офіційними даними, Лукашенко набрав на виборах у неділю майже 83 відсотки голосів.

    „Німецька хвиля”

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.