• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: Ситуація на валютному ринку стабільна

    Опубликовано: 2006-03-22 09:14:00

    Президент Віктор Ющенко обговорив з головою Національного банку Володимиром Стельмахом ситуацію на ринку банківських послуг. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    В. Стельмах поінформував Главу держави, що для запобігання афер на ринку житла Національний банк України в межах своєї компетенції здійснив перевірку 19 банків та фінансових установ на предмет дотримання законодавства при відкритті рахунків підприємств, що працюють у сфері будівництва житла. Зокрема, НБУ перевірив установи, котрі співпрацювали з інвестиційно-будівельною групою «Еліта-центр».

    За словами В. Стельмаха, перевірка засвідчила, що ці банки в цілому працюють в законодавчому полі і в їхній діяльності не виявлено суттєвих порушень. Банки, які співпрацювали з групою «Еліта-Центр», здійснювали розрахунки виключно в національній валюті, і фактів перерахування коштів за межі країни не зафіксовано.

    На думку В. Стельмаха, результати перевірки свідчать, що банківський сектор не причетний до цієї будівельної афери.

    Президент України та голова НБУ також обговорили механізми запобігання залученню банківської сфери до фінансово-інвестиційних афер, а також механізми захисту вкладників-інвесторів.

    Президент України дав низку доручень силовим структурам з метою розробки більш дієвого механізму запобігання подібним аферам.

    Також співрозмовники обговорили ситуацію на валютному ринку. Президент України доручив керівнику НБУ провести широку інформаційну роботу, аби припинити спекуляції на тему стабільності гривні. Глава держави наголосив, що ці спекуляції носять виключно передвиборчий популістський характер. «Наразі для коливання валютного курсу немає жодних підстав, і ситуація залишається стабільною та прогнозованою», – запевнив голова Нацбанку.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.