• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проти навчального центру "Десна" порушено 5 кримінальних справ

    Опубликовано: 2006-03-22 16:43:00

    За результатами перевірки 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗС України “Десна” порушено 5 кримінальних справ стосовно колишніх керівників з’єднання. Про це заявив сьогодні начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Кириченко під час брифінгу, присвяченого презентації 1-го розділу “Білої книги – 2005”.

    Він повідомив, що за результатами перевірок, проведених представниками Міністерства оборони, Генерального штабу, контрольно-ревізійних служб та Військової служби правопорядку у Збройних Силах України після трагічної загибелі двох курсантів навчального центру під час виконання вправ стрільб з танку, було порушено 5 кримінальних справ стосовно колишнього керівництва 169-го Навчального центру. Зокрема, вони стосуються майнових та фінансово-економічних порушень, а також використання військовослужбовців строкової служби для виконання невійськових завдань.

    Генерал-полковник Сергій Кириченко наголосив, що в ході роботи відповідних комісій будь-які незаконні дії були припинені.

    “На місце звільнених командирів були призначені люди, кандидатури яких серйозно вивчалися на рівні Військової ради Сухопутних військ та Вищої атестаційної комісії Міністерства оборони України. Вони здатні навести порядок і вже сьогодні підтверджують, що міністр оборони України не помилився, призначаючи їх на посади”, – підкреслив він.

    Начальник Генерального штабу Збройних Сил України поінформував, що на даний час серйозно вивчається ситуація на рівні “батальйон – рота”. Разом з тим, він запевнив, що вже сьогодні ситуація в Навчальному центрі стабілізується.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.