• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Франція: Студенти протестують проти блокування вищих навчальних закладів

    Опубликовано: 2006-03-27 10:39:00

    Францією прокотилася чергова хвиля протестів. Цього разу - на підтримку змін у трудовому законодавстві та проти блокування вищих навчальних закладів. Кілька тисяч студентів вийшли на вулиці Парижа із вимогою відновити навчання в університетах.

    "Ми хочемо вчитися" та "Зупиніть страйк" - плакати з такими гаслами винесла молодь на вулиці Парижа. Вони протестують проти блокування вищих навчальних закладів, до якого вдалися противники так званого контракту першого найму. За словами активістів, університети заблокували не ті, хто протестує проти реформ трудового законодавства, а ті, хто не хоче вчитися.

    Учасниця мітингу:

    - Ми прийшли сюди не захищати новий закон, а протестувати проти припинення навчання. Хоч я, наприклад, підтримую нововведення. Навіть, якщо хтось і не погоджується, не слід вирішувати це шляхом вуличних акцій.

    Ця акція не остання - стверджують протестувальники. Кажуть, якщо навчання в університетах найближчим часом не відновлять, вдадуться до значно масштабніших акцій протесту.

    Учасниця мітингу:

    - Я не бачу зв'язку між реформою трудового законодавства та припиненням навчання. Навіщо блокувати університети? Нас позбавляють права на навчання. Я, наприклад, проти так званого контракту першого найму, однак, я не хочу припиняти навчання. Акції протесту у Франції проти так званого контракту першого найму не вщухають уже кілька тижнів. Нововведення дозволяє звільняти працівника віком до 26 років без пояснення причини.

    "5 канал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.