• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перемога Садового - сумнівна

    Опубликовано: 2006-03-29 11:39:00

    Аналіз актів, складених спостерігачами на виборчих дільницях, дозволяє констатувати численні порушення у процесі волевиявлення мешканців обласного центру у день голосування 26 березня.

    Насамперед йдеться про численні вимкнення електроенергії на виборчих дільницях. Такі ексцеси зафіксовано щонайменше на 20 дільницях, причому на кількох з них вимкнення світла відбувалося кілька разів на день. Зокрема, в актах зафіксовано вимкнення електрики на дільницях № 112, 54, 55, 51, 3, 11/12, 13, 10, 79, 80, 81/82,85,86 53, 44, 45, 46, 42, 43, 56

    Зауважимо, що напередодні виборів про схожу тактику організації фальшування виборів писали львівські засоби масової інформації, зокрема газета "Ратуша" та інтернет-видання "Вголос". Йшлося про нараду у штабі одного з кандидатів на посаду міського голови, яка відбулася 21 березня 2006 року, у якій взяло участь 35 осіб. На нараді йшлося про методи фальсифікації виборів. "На виборчих дільницях, - пише "Ратуша" у числі 14 за 23 - 29 березня, - учасники наради будуть в ролі спостерігачів. Їхнє завдання - знищувати бюлетені в урнах, а також вкидати принесені з собою бюлетені...

    Обов'язково потрібно повідомити про початок підрахунку голосів, а також вказати час, коли на дільницях буде вимкнуто електроенергію чи відбудеться інша надзвичайна подія... Учасникам цієї акції гарантується повна безпека". Газета також написала про вимогу до учасників провокацій доставляти оригінали протоколів у штаб свого кандидата, а не в Львівську територіальну виборчу комісію.

    У ТВК вони будуть передані вже після відповідного коригування у штабі цього кандидата. Показовим є те, що досі за адресами виборчих дільниць не спостерігалося вимкнень електроенергії, вони припали саме на день виборів. Цікавим є факт суттєвого відриву опонента від Василя Куйбіди саме на дільницях, де зауважено вимкнення електроенергії.

    Спостерігачі від штабу кандидата на посаду міського голови Львова Василя Куйбіди зафіксували присутність рекламних плакатів "Самопомочі" та спостерігачів зі значками "Самопоміч". На кількох виборчих дільницях зауважено голосування так званих "мертвих душ", організовані "каруселі".

    Разом з тим соціологічні опитування, проведені напередодні голосування а також екзит-поли, організовані штабами різних кандидатів, в тому числі і О. Гудимою, засвідчили, що львів'яни надають перевагу саме нашому кандидатові. Тому є підстави сумніватися у достовірності оприлюднених результатів.

    Нагадаємо, що штаб п. Садового цинічно маніпулював заявами деяких керівників Львівської обласної організації політичної партії "Народний Союз Наша Україна", зокрема голови ЛОДА П. Олійника і керівника прес-служби обласного виборчого штабу НСНУ О. Старовойта, інтерпретувавши їх, як його підтримку на виборах виборчим блоком "Наша Україна" назагал.

    Нагадаємо також, що після розгляду в Апеляційному суді публікацій дифамаційного змісту, газету "Поступ" зобов'язано опублікувати відповідь штабу В. Куйбіди на неправдиві повідомлення газети, власником якої є п. Садовий.

    Виходячи з викладених фактів, вважаємо, що вибори львівського міського голови не можна вважати взірцем прозорості і чесності. За застосовані штабом пана Садового технології викликають серйозний сумнів у беззаперечності його перемоги.

    Прес-служба НРУ

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.