• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сімферопольці обиратимуть мера ще раз

    Опубликовано: 2006-03-30 14:54:00

    Бо вибрати кращого між «регіоналом» і «нетаком» з першого разу виявилося неможливо. У червні мешканці Сімферополя, очевидно, змушені будуть знову прийти на виборчі дільниці. Цього разу - лише для того, щоб обрати міського голову. Адже територіальна виборча комісія визнала вибори мера 26 березня такими, що не відбулися. У повторних виборах візьмуть участь ті кандидати, що не були зняті з виборчої кампанії до 26 березня.

    Серед них - і місцевий «аптечний король», колишній міністр фінансів АРК, лідер кримської організації Республіканської партії України, висуванець блоку «Не так!» Олександр Гресс. Нагадаємо, що в день голосування сімферопольська ТВК почала викреслювати його прізвище з бюлетенів, мотивуючи це своїм рішенням, ухваленим напередодні: зняти Гресса з виборів за багаторазове перевищення максимально дозволеного виборчого фонду. Після цього Залізничний райсуд Сімферополя скасував рішення тервиборчкому.

    За Законом «Про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних і міських голів», тепер ТВК має призначити дату повторних виборів не пізніше, ніж через місяць після визнання недійсним першого голосування. Після цього кандидати одержать два місяці на проведення передвиборчої агітації. «Гресс - наш мер!» - скандували прихильники «нетаків», зібравшись позавчора на невеликий мітинг під міськрадою. Як повідомляє агенція «Новий регіон - Крим», сам Олександр Гресс обвинувачує в знятті його з реєстрації лідера партії «Союз» Лева Миримського й вірить у повторну перемогу.

    Цікаво, що блок «Не так!» у Сімферополі «воює» не лише з «Союзом», а і з Партією регіонів. Принаймні кандидат у мери від ПР Геннадій Бабенко має намір через суд зобов'язати міський виборчком визнати його переможцем. «За моїми даними, я набрав 41 тисячу голосів, а мерові Єрмакові для перемоги в 2002 році вистачило трохи більше 30 тисяч.

    Думка 40 тисяч виборців що-небудь значить?!» - заявив Бабенко на прес-конференції. При цьому «регіонал» не погодився з думкою низки соціологів про те, що значну частину голосів він одержав завдяки зняттю з дистанції фаворита «перегонів» Гресса. Мало того, у випадку, якщо повторні вибори все-таки будуть призначені, пан Бабенко має намір подати до суду ще один позов і знову позбавити Гресса права на участь у виборчій кампанії.

            "Україна Молода "

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.