• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся з керівниками силових структур

    Опубликовано: 2006-03-31 15:11:00

    Президент України Віктор Ющенко провів зустрічі з Василем Маляренком, головою Верховного Суду, Юрієм Луценком, міністром внутрішніх справ та Ігорем Дріжчаним, головою Служби безпеки. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Головними темами зустрічей були проведення виборчої кампанії та збереження політичної і соціальної стабільності в державі. «Надзвичайно важливо зараз, до формування коаліційної більшості і нового уряду, зберегти в Україні стабільність і спокій», – наголосив Президент. Основну відповідальність за збереження стабільності несуть політичні сили, виконавча влада всіх рівнів та силові структури, підкреслив він.

    Глава держави відзначив, що виборча кампанія пройшла демократично і з урахуванням основних недоліків минулих кампаній. Коментуючи заяви деяких політичних сил про можливі незаконні маніпуляції з голосами виборців на окремих дільницях, Президент сказав: «Моя позиція буде на вашій стороні завжди, якщо буде документально підтверджено порушення процедури підрахунку й невідповідність протоколу на будь-якій дільниці». Готовність до проведення перерахунку голосів на окремих дільницях – це ще одне свідчення чесної позиції влади, сказав В. Ющенко.

    При цьому Президент ще раз наголосив на необхідності судової реформи. «Без неупередженого, незалежного суду неможливо захистити законні права громадян», – сказав він. Корумпованість суду – одна з причин, чому й досі не покарані фальсифікатори виборів 2004 року, зазначив Глава держави.

    Говорячи про перспективи формування парламентської коаліції, Президент висловив переконання, що найближчими днями демократичні політичні сили, які разом стояли на Майдані, відстоюючи демократичні цінності, знайдуть порозуміння і запропонують концепцію такої коаліції. Глава держави закликав політиків шукати ідеологічні компроміси для формування стійких основ різних напрямків політики України.

    Щодо послідовності формування коаліції, Президент ще раз наголосив, що цей процес має починатися з узгодження принципів об’єднання. Потім його учасники мають виписати програмні засади коаліції, які включають часові рамки та гарантії виконання, і лише після цього можна вести мову про розподіл посад.

    На переконання В. Ющенка, політичні сили можуть об’єднатися довкола тез із цьогорічного Послання Президента до Верховної Ради та з його передвиборної програми «10 кроків назустріч людям». «Переконаний, ці документи можуть бути базовими для інтеграції демократичних політичних сил України», – наголосив Президент.

    Віктор Ющенко також запевнив, що він як Глава держави готовий співпрацювати як з майбутньою парламентською більшістю, так і з опозицією.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.