• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗСУ високо оцінені керівництвом навчання сил НАТО

    Опубликовано: 2006-03-31 15:58:00

    „Тренування миротворчих підрозділів з організації евакуації неозброєного цивільного персоналу та надання гуманітарної і медичної допомоги цивільному населенню пройшло злагоджено і заслуговує високої оцінки”. Таку думку висловив командувач морського компоненту Об’єднаних Збройних Сил НАТО „Північ” адмірал Джеймс Бернел-Нюджент на прес-конференції, присвяченій навчанню сил реагування НАТО „Brilliant Mariner-2006”, яке відбувається у північній частині Європи.

    Характеризуючи дії миротворців під час спільного десантування амфібійних сил, адмірал Джеймс Бернел-Нюджент відзначив високий рівень підготовки зведеного підрозділу Військово-Морських Сил Збройних Сил України. За його твердженням, українські водолази відмінно виконали завдання щодо перевірки узбережжя на предмет знаходження під водою вибухонебезпечних пристроїв та прихованих інженерних споруд, які можуть зашкодити висадці багатонаціонального десанту.

    Командувач морського компоненту Об’єднаних Збройних Сил НАТО „Північ” також висловив впевненість у тому, що навчання „Brilliant Mariner-2006” стане для його учасників своєрідною перепусткою до участі у подальших місіях антитерористичного, миротворчого та антикризового характеру.

    Нагадаємо, що з 28 березня рота морської піхоти та група протидиверсійного загону Військово-Морських Сил Збройних Сил України разом з іншими підрозділами 19 країн-членів та партнерів НАТО беруть участь у військово-морському навчанні „Brilliant Mariner-2006”.

    Довідка. “Brilliant Mariner-2006” є найбільш масштабними військово-морським навчанням сил НАТО в цьому році. Арена маневрів охоплює величезний район Північної частини Європи, зокрема, Північне та Балтійське моря, включаючи територіальні води Норвегії, Швеції, Німеччини, Нідерландів та Данії, а також скандинавські протоки Скагеррак та Каттегат.

    Темою навчання “Brilliant Mariner-2006”, яке триватиме до 7 квітня, обрано “Проведення миротворчої операції зі встановлення миру в районі кризи”, а мета полягає в удосконалення взаємодії між підрозділами збройних сил країн - членів і партнерів НАТО під час проведення морської та амфібійної фаз операції з врегулювання кризової ситуації.

    У активній фазі “Brilliant Mariner-2006” беруть участь майже 6.000 військовослужбовців військово-морських підрозділів з 20 країн-членів та партнерів НАТО, зокрема, Великої Британії, США, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Бельгії, Данії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Іспанії, Туреччини, Латвії, Литви, Естонії, Швеції, Фінляндії та України. Загалом до навчання залучатимуться до 60 кораблів на чолі з флагманом морської компоненти десантно-вертолітним кораблем-доком ВМС Іспанії “Кастілла”, п’ять субмарин, півтора десятки літаків морської авіації, а також об’єднаний батальйон морської піхоти та 8 груп спеціального призначення.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.