• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Крим: Татари знову ділять землю

    Опубликовано: 2006-03-31 16:39:00

    У Сімферополі вже тиждень у різних частинах міста стоять пікети. Місцеві їх називають «12 галявин протесту».

    Учасники акції намагаються отримати дозвіл на розмежування пустирів на наділи і звести там житлові будинки. Акція на околиці міста, її швидше можна сприйняти за пікнік на узбіччі. Якби не колючий дріт і наряд міліції. Спершу люди влаштувалися на території військової частини. Після ввічливої поради пошукати іншого місця, отаборилися на приватній землі.

    Одне із підприємств якраз планувало побудувати тут п’ять багатоповерхівок. Директор збентежений - незвані гості йому дали зрозуміти - йти і не думають. Станіслав Нешко, директор підприємства: «Они меня предупредили - никаких силовых мероприятий к ним применять нельзя. У них пять тысяч сотрудников или участников, которых они могут подключить в любую секунд, перекрыть весь город». У районі Абдала ділити землю приїхали півтори тисячі осіб, і не тільки з Криму. Покинуті автомобілі на узбіччі створили затор.

    Пікетники мають намір залишитися надовго, принаймні, із собою привезли вагончик для чергових. Руслан, учасник акції протесту: «Ну, кровати поставим, чтобы кто-то оставался, дежурил. Одну ночь десять человек, другую ночь десять. По очереди».

    А в передмісті Сімферополя на території радгоспу Дзержинського вже встигли навіть розмітити ділянки. Дехто завіз будматеріали. 42 гектари ділять нарівно - кожному десять соток. Кажуть, що ображених немає – землю отримають і кримські татари, і слов`яни. Учасники акції не приховують – сміливі, тому що місто фактично без влади. Ісмаїл Аблятипов, учасник акції: «Вы же, наверное, понимаете, что пока мэра этого не будет, наверняка власти никак не будут реагировать. Единственное, что силовые структуры занимаются, стараются оградить от столкновений».

    Фемі Фетієв, заступник начальника ГУ МВС Криму: «Наша задача - не допустить правонарушений. Сейчас идут переговоры с правительством, у них там группа инициативная. И группы, которые работали в этом направлении в Совете Министров, в Верховной Раде, именно по выделению земель». Хто і навіщо відкопав «сокиру війни», досі не зрозуміло. Очевидне лише те, що акцію добре спланували.

    "НТН"   

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.