• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Буковині з'явиться новий індустріальний парк: що відомо про проєкт

    Опубликовано: 2024-10-23 14:00:53

    У Чернівецькій області розпочинається створення нового індустріального парку під назвою "Чернівці". Рішення про включення цього проєкту до офіційного Реєстру індустріальних парків було ухвалене урядом під час засідання 22 жовтня 2024 року. Влада сподівається, що це стане новим поштовхом для розвитку регіональної економіки та створення робочих місць.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, акцентуючи на важливості індустріальних парків для економічної політики країни. Чернівецька міська територіальна громада виступила ініціатором проєкту і планує активно залучати різні джерела фінансування для його реалізації.

    Будівництво інфраструктури парку буде фінансуватися за рахунок місцевого бюджету, а також грантових і банківських коштів. Окрім того, держава надасть підтримку через спеціальні програми розвитку індустріальних парків. Що стосується будівельних робіт та облаштування об'єктів на території парку, основна відповідальність ляже на плечі учасників парку та інших зацікавлених суб’єктів.

    Парк "Чернівці" матиме площу 17,276 га, і за попередніми прогнозами він сприятиме створенню близько 750 нових робочих місць. Нові робочі місця будуть доступні у різних секторах переробної промисловості, таких як машинобудування, виробництво меблів, електричного обладнання, медичних приладів, бетону, пластмас, а також у сфері логістики.

    За даними Мінекономіки, станом на сьогодні до Реєстру індустріальних парків України вже включено 96 таких парків. Створення нових індустріальних зон є частиною урядової програми "Зроблено в Україні", яка має на меті стимулювати інвестиції та економічний розвиток регіонів.

    Цей проєкт є одним із ключових елементів стратегії економічного розвитку Чернівецької області, який не лише залучить нові інвестиції, але й сприятиме розвитку виробничих потужностей, а також допоможе у створенні сучасної інфраструктури для бізнесу та промисловості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.