• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США надають Україні новий пакет військової допомоги на суму 2,4 мільярда доларів

    Опубликовано: 2024-09-30 09:00:55

    У рамках свого зобов'язання підтримувати Україну у боротьбі за незалежність, президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,4 мільярда доларів. Це сталося під час його зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським, повідомляє Білий дім.

    За словами Байдена, Міністерству оборони США доручено виділити всі кошти, що залишилися в межах ініціативи безпекової допомоги Україні, до закінчення його терміну перебування на посаді. Він також зазначив, що решту фінансування Україна отримає до кінця року, що свідчить про стійку підтримку з боку американської адміністрації.

    Серед нових поставок, які стануть частиною пакета допомоги, — додаткова батарея протиповітряної оборони Patriot, різні засоби ППО, перехоплювачі, дрони, ракети великої дальності та боєприпаси класу "повітря - земля". Це все спрямоване на підвищення обороноздатності України в умовах триваючих військових загроз.

    Зокрема, в рамках цього пакету допомоги Україна отримає крилаті авіабомби Joint Standoff Weapon (JSOW), які здатні вражати цілі на відстані понад 130 км. Це значно підвищить можливості Збройних сил України в контексті ведення сучасних бойових дій.

    Крім того, США запровадили розширені програми підготовки українських пілотів для польотів на винищувачах F-16, що дозволить значно посилити авіаційні можливості української армії. Також було оголошено про нові санкції проти Росії, які мають на меті посилити тиск на агресора.

    Білий дім повідомив, що з метою протидії ухиленню Росії від санкцій та відмиванню грошей, Міністерство юстиції, Міністерство фінансів та Секретна служба США в координації з міжнародними партнерами вжили заходів для руйнування глобальної криптовалютної мережі, що використовується для фінансування незаконних дій. Таким чином, Сполучені Штати продовжують активно працювати над підтримкою України та стримуванням російської агресії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.