США надають Україні новий пакет військової допомоги на суму 2,4 мільярда доларів

30 сен, 09:00

У рамках свого зобов'язання підтримувати Україну у боротьбі за незалежність, президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,4 мільярда доларів. Це сталося під час його зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським, повідомляє Білий дім.

За словами Байдена, Міністерству оборони США доручено виділити всі кошти, що залишилися в межах ініціативи безпекової допомоги Україні, до закінчення його терміну перебування на посаді. Він також зазначив, що решту фінансування Україна отримає до кінця року, що свідчить про стійку підтримку з боку американської адміністрації.

Серед нових поставок, які стануть частиною пакета допомоги, — додаткова батарея протиповітряної оборони Patriot, різні засоби ППО, перехоплювачі, дрони, ракети великої дальності та боєприпаси класу "повітря - земля". Це все спрямоване на підвищення обороноздатності України в умовах триваючих військових загроз.

Зокрема, в рамках цього пакету допомоги Україна отримає крилаті авіабомби Joint Standoff Weapon (JSOW), які здатні вражати цілі на відстані понад 130 км. Це значно підвищить можливості Збройних сил України в контексті ведення сучасних бойових дій.

Крім того, США запровадили розширені програми підготовки українських пілотів для польотів на винищувачах F-16, що дозволить значно посилити авіаційні можливості української армії. Також було оголошено про нові санкції проти Росії, які мають на меті посилити тиск на агресора.

Білий дім повідомив, що з метою протидії ухиленню Росії від санкцій та відмиванню грошей, Міністерство юстиції, Міністерство фінансів та Секретна служба США в координації з міжнародними партнерами вжили заходів для руйнування глобальної криптовалютної мережі, що використовується для фінансування незаконних дій. Таким чином, Сполучені Штати продовжують активно працювати над підтримкою України та стримуванням російської агресії.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/571698.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua