• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міжнародні резерви України зросли на $5 млрд у серпні: перше збільшення за п’ять місяців

    Опубликовано: 2024-09-06 09:00:24

    У серпні 2024 року міжнародні резерви України відзначилися значним зростанням, вирісши на $5 мільярдів до $42 мільярдів. Це перше зростання резервів за останні п’ять місяців, як свідчать дані Forbes Ukraine. Офіційна інформація від Національного банку України буде оприлюднена пізніше цього тижня.

    Згідно з оцінками видання, відновлення міжнародних резервів є позитивним сигналом для валютного ринку, що демонструє здатність НБУ стабілізувати коливання обмінного курсу. Це свідчить про поліпшення фінансової стабільності в умовах економічної невизначеності.

    Основним фактором зростання резервів стало надходження зовнішньої фінансової допомоги у розмірі $8,4 мільярда від Європейського Союзу та США. Ці кошти стали критично важливими для зміцнення резервів та покращення макроекономічної ситуації в Україні.

    Зменшення обсягів інтервенцій НБУ на міжбанківському валютному ринку також сприяло збільшенню резервів. У серпні обсяг продажу іноземної валюти знизився до $2,7 мільярда, що дало змогу зберегти та наростити резерви.

    Таким чином, з урахуванням помірних боргових виплат і інших чинників, міжнародні резерви НБУ у серпні зросли на $5 мільярдів, досягнувши рівня, зафіксованого у квітні 2024 року. Це стало першим збільшенням резервів після п’яти місяців зниження.

    Поточний обсяг міжнародних резервів значно перевищує п’яти місячний обсяг майбутнього імпорту товарів і послуг, що є високим показником стабільності і готовності НБУ до подальших економічних викликів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.