• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай сподівається на угоду з ЄС щодо тарифів на електромобілі: крок до вирішення торгових суперечок

    Опубликовано: 2024-07-08 17:00:36

    Китайське Міністерство торгівлі виразило надію на швидке досягнення угоди з Європейським союзом щодо запланованих тарифів на імпорт китайських електромобілів, повідомляє CNBC.

    У червні Європейська комісія попередила про можливість введення додаткових мит на китайські електромобілі, якщо переговори з Китаєм не будуть успішними. Ці заходи можуть набути чинності через 4 місяці після 4 липня, як зазначено у прес-релізі Європейської комісії.

    Міністерство торгівлі Китаю заявило: «Ми сподіваємося, що європейська сторона буде працювати з нами, виявить щирість і прискорить процес консультацій для досягнення взаємоприйнятного рішення, дотримуючись правил і реальності».

    Віртуальна зустріч між міністром торгівлі Китаю Ван Веньтао та комісаром Європейської комісії з торгівлі Валдісом Домбровскісом відбулася 22 червня з метою обговорення поточної ситуації та пошуку компромісних рішень.

    Згідно з повідомленнями, угода щодо тарифів на імпорт електромобілів між Китаєм і ЄС може виявитися вирішальним кроком у вирішенні торгових суперечок і сприятиме подальшому розвитку взаємовигідних відносин між обома економічними блоками.

    В разі досягнення угоди, Китай очікує на збереження стабільності в експортних відносинах з Європою, що є ключовим аспектом для його економічного розвитку на міжнародній арені.

    Наприкінці червня Європейська комісія планує подальші кроки залежно від результатів переговорів, що зробить ситуацію навколо торгових відносин більш прозорою і передбачуваною для обох сторін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.