Китай сподівається на угоду з ЄС щодо тарифів на електромобілі: крок до вирішення торгових суперечок

08 июл, 17:00

Китайське Міністерство торгівлі виразило надію на швидке досягнення угоди з Європейським союзом щодо запланованих тарифів на імпорт китайських електромобілів, повідомляє CNBC.

У червні Європейська комісія попередила про можливість введення додаткових мит на китайські електромобілі, якщо переговори з Китаєм не будуть успішними. Ці заходи можуть набути чинності через 4 місяці після 4 липня, як зазначено у прес-релізі Європейської комісії.

Міністерство торгівлі Китаю заявило: «Ми сподіваємося, що європейська сторона буде працювати з нами, виявить щирість і прискорить процес консультацій для досягнення взаємоприйнятного рішення, дотримуючись правил і реальності».

Віртуальна зустріч між міністром торгівлі Китаю Ван Веньтао та комісаром Європейської комісії з торгівлі Валдісом Домбровскісом відбулася 22 червня з метою обговорення поточної ситуації та пошуку компромісних рішень.

Згідно з повідомленнями, угода щодо тарифів на імпорт електромобілів між Китаєм і ЄС може виявитися вирішальним кроком у вирішенні торгових суперечок і сприятиме подальшому розвитку взаємовигідних відносин між обома економічними блоками.

В разі досягнення угоди, Китай очікує на збереження стабільності в експортних відносинах з Європою, що є ключовим аспектом для його економічного розвитку на міжнародній арені.

Наприкінці червня Європейська комісія планує подальші кроки залежно від результатів переговорів, що зробить ситуацію навколо торгових відносин більш прозорою і передбачуваною для обох сторін.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/568135.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua