• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшила імпорт електроенергії у червні

    Опубликовано: 2024-07-05 09:00:08

    У червні 2024 року Україна імпортувала рекордні 858,3 тисяч МВт-год електроенергії, що стало на 91% більше, ніж у травні цього ж року. Це також найвищий місячний показник імпорту за останні 10 років. Дані надано аналітичним центром DiXi Group за Energy Map.

    У червні український енергоринок не здійснював експорт електроенергії, що свідчить про збільшену потребу країни у зовнішніх поставках для задоволення внутрішніх потреб.

    За весь 2023 рік Україна закупила 806,4 тисяч МВт-год електроенергії, що на 6% менше, ніж у червні 2024 року. Таке зростання свідчить про те, що в умовах сучасної геополітичної ситуації країна стикається зі значними викликами у сфері енергетики.

    Найбільшим постачальником електроенергії для України у червні стала Угорщина, що забезпечила значну частину імпортованого обсягу. Це свідчить про важливість міжнародної співпраці та взаємодії в енергетичному секторі для забезпечення стабільності електропостачання країни.

    Порівняно з аналогічним періодом минулого року імпорт електроенергії у червні зріс майже вдвічі, що є значним показником і вимагає уваги з боку українських енергетичних влад.

    Аналіз показує, що енергетичні виклики та потреба в диверсифікації джерел постачання електроенергії стають все більш актуальними для України, особливо в умовах геополітичних турбулентностей та регіональних змін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.