• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іспанські компанії сприятимуть відновленню економіки України

    Опубликовано: 2024-07-01 09:00:21

    На Українсько-іспанському бізнес-форумі, що відбувся 27 червня у Торгово-промисловій палаті України, понад двадцять іспанських компаній висловили готовність долучитися до процесу відновлення економіки України. Захід став важливим кроком у налагодженні співпраці між двома країнами.

    Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України. Міністерка економіки Юлія Свириденко підкреслила, що українські підприємці працюють у складних умовах, однак це не завадило економіці країни зрости на 5,3% минулого року. Вона також зазначила, що цього року очікується подальше економічне зростання, незважаючи на виклики.

    До України прибула делегація з представників 23 іспанських компаній, що працюють у сферах торгівлі, енергетики, охорони здоров’я, технологій та сільського господарства. Вони висловили готовність співпрацювати та інвестувати в український приватний сектор, що свідчить про високу довіру до потенціалу України.

    Серед цих компаній – провідні гравці енергетичної галузі, такі як Faraday та Acciona. Вони представили конкретні проєкти, спрямовані на розширення своєї діяльності в Україні. Це підтверджує непохитну віру іспанського бізнесу в успішне відновлення української економіки та їхнє бажання стати активними учасниками цього процесу.

    Юлія Свириденко також підкреслила, що Україна зацікавлена у залученні іспанського бізнесу до таких сфер, як енергетика, оборонно-промисловий комплекс, гуманітарне розмінування, сільське господарство, стандартизація, наука, охорона здоров’я, туризм, зміна клімату, транспорт та логістика. Вона висловила надію на активізацію роботи іспанського Експортно-кредитного агентства щодо покриття ризиків для іспанських інвесторів.

    Іспанські представники висловили свою підтримку Україні, відзначивши її стійкість та готовність до співпраці у спільних проєктах, спрямованих на відновлення ключових галузей економіки.

    У форумі взяли участь віцепрезидент ТПП України Валерій Король, міжнародний директор ТПП Іспанії Хайме Монтальво, президент Комітету з міжнародних відносин Іспанської конфедерації ділових організацій (CEOE) Марта Бланко, Міністр економіки, торгівлі та підприємництва Іспанії Карлос Куерпо Кабальєро, а також представники українського та іспанського бізнесу.

    Окрім економічної підтримки, Іспанія надає Україні значну військову допомогу. Наприклад, 27 травня було оголошено про надання Україні пакету зброї на суму 1,129 млн євро (1,224 млн доларів), що є безпрецедентною допомогою для будь-якої країни. Іспанія також внесла кошти до Фонду підтримки енергетики України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.