• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія вперше вводить санкції проти китайських компаній через підтримку Росії

    Опубликовано: 2024-06-24 17:00:57

    Японія оголосила про введення санкцій проти ряду іноземних компаній через їхню підтримку російського вторгнення в Україну, включаючи перше в історії країни обмеження на торгівлю відомими виробниками мікроелектроніки з Китаю. Про це повідомляє Reuters.

    Токіо включило до списку санкцій гонконзьку компанію Asia Pacific Links, яка постачає мікрочипи для російських дронів, а також материкову китайську фірму Yilufa Electronics Limited.

    Крім цього, торговельні обмеження були запроваджені проти компаній з Казахстану, Узбекистану та Індії, які є постачальниками для російського військово-промислового комплексу.

    Ці нові японські санкції узгоджуються з заходами, що раніше були введені іншими країнами, зокрема Сполученими Штатами, та включають заборону на здійснення бізнесу із вказаними у списку компаніями для японських фірм.

    Адміністрація США вже декілька разів заявляла, що Китай активно підтримує військову кампанію Росії в Україні, надаючи значну допомогу російському військово-промисловому комплексу через постачання критично важливих компонентів для виробництва зброї.

    На минулому тижні Сполучені Штати в своєму останньому раунді розширили санкції проти Росії, включивши в список кілька китайських виробників напівпровідникової продукції, які постачають її російському ринку.

    Ці кроки є частиною міжнародної реакції на дії Китаю, що визнані як сприяння військовим операціям Росії, та свідчать про зростаючий тиск на китайські компанії з боку світових лідерів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.