Японія вперше вводить санкції проти китайських компаній через підтримку Росії

24 июн, 17:00

Японія оголосила про введення санкцій проти ряду іноземних компаній через їхню підтримку російського вторгнення в Україну, включаючи перше в історії країни обмеження на торгівлю відомими виробниками мікроелектроніки з Китаю. Про це повідомляє Reuters.

Токіо включило до списку санкцій гонконзьку компанію Asia Pacific Links, яка постачає мікрочипи для російських дронів, а також материкову китайську фірму Yilufa Electronics Limited.

Крім цього, торговельні обмеження були запроваджені проти компаній з Казахстану, Узбекистану та Індії, які є постачальниками для російського військово-промислового комплексу.

Ці нові японські санкції узгоджуються з заходами, що раніше були введені іншими країнами, зокрема Сполученими Штатами, та включають заборону на здійснення бізнесу із вказаними у списку компаніями для японських фірм.

Адміністрація США вже декілька разів заявляла, що Китай активно підтримує військову кампанію Росії в Україні, надаючи значну допомогу російському військово-промисловому комплексу через постачання критично важливих компонентів для виробництва зброї.

На минулому тижні Сполучені Штати в своєму останньому раунді розширили санкції проти Росії, включивши в список кілька китайських виробників напівпровідникової продукції, які постачають її російському ринку.

Ці кроки є частиною міжнародної реакції на дії Китаю, що визнані як сприяння військовим операціям Росії, та свідчать про зростаючий тиск на китайські компанії з боку світових лідерів.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/567510.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua