• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Борсуковий жир для боротьби з кашлем

    Опубликовано: 2024-06-17 07:24:37

    Борсуковий жир з давніх часів використовувався в народній медицині для лікування кашлю. У періоди, коли ефективних антибактеріальних засобів не існувало, цей продукт допомагав зміцнити імунітет і впоратися з інфекціями. Сьогодні інтерес до народних методів лікування, перевірених часом, зріс у зв'язку з численними побічними ефектами сучасних синтетичних препаратів. Чому борсуковий жир вважається ефективним у разі кашлю?

    Рідко борсуковий жир застосовується самостійно за кашлю, зазвичай він входить до складу комплексного лікування. Однак іноді після основних симптомів хвороби залишається сухий кашель, який може тривати тривалий час. У таких випадках, коли в легенях немає ознак змін, борсуковий жир можна використовувати як самостійний курс лікування.

    Борсуковий жир містить багато корисних для організму речовин, які швидко всмоктуються в кров і стимулюють імунні процеси, допомагаючи організму боротися з інфекцією та запаленням. Його протизапальна дія сприяє припиненню навіть тривалого кашлю, пов'язаного із запаленням.

    У разі бронхіту курця борсуковий жир також може бути ефективним. Цей вид бронхіту характеризується постійним подразненням дихальних шляхів нікотином і токсичними смолами тютюну, що призводить до постійного запального процесу. Застосування борсукового жиру повільно знижує запалення і зміцнює імунітет, що призводить до поступового зменшення кашлю.

    У дітей, особливо під час вступу до дитячого колективу, імунітет ще не сформований повністю, що часто призводить до частих інфекцій дихальних шляхів і розвитку хронічних бронхолегеневих захворювань. Для таких випадків борсуковий жир може бути рекомендований у складі комплексного лікування, однак застосування у дітей молодшого віку потребує консультації лікаря.

    Борсуковий жир може застосовуватися як внутрішньо, так і зовнішньо. У дорослих його можна приймати у вигляді біологічно активних добавок, змішувати з медом або варенням, а в дітей молодшого віку його можна використовувати для зовнішнього нанесення на шкіру. При цьому необхідно дотримуватися зазначених дозувань і рекомендацій.

    Незважаючи на численні позитивні властивості, борсуковий жир має протипоказання і може спричинити побічні ефекти, включно з алергічними реакціями та розладами шлунково-кишкового тракту. Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем і дотримуватися вказівок щодо використання.

    Борсуковий жир є ефективним засобом для боротьби з кашлем, але його слід використовувати як доповнення до основного лікування і тільки після консультації з медичним фахівцем.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.