• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна на шляху до майбутнього: запуск тестової мережі 5G

    Опубликовано: 2024-05-29 13:00:29

    27 травня в Україні відбувся історичний момент – тестовий запуск мережі зв'язку п'ятого покоління, відомої як 5G. Цю ініціативу здійснили компанії Vodafone разом з Nokia, організувавши телеміст, який з'єднав Івано-Франківськ, Київ і Гельсінкі для перевірки якості нової технології зв'язку.

    За інформацією Міністерства цифрової трансформації України, телеміст відбувся на базі інноваційного центру "Промприлад" у Івано-Франківську та офісу Vodafone в Києві – перших платформах в Україні, де можна було перевірити ефективність 5G з використанням смартфонів і планшетів.

    "Телекомунікації є одним з пріоритетних напрямків для нас з початку існування Мінцифри. Тому ми продовжуємо розвивати і підтримувати цей сектор навіть у складний час, щоб підняти українське зв'язкове обладнання на новий рівень якості", – зазначено в повідомленні відомства.

    На сьогодні мережі 5G успішно функціонують в понад 90 країнах світу. Наприклад, Європейський Союз планує до 2025 року забезпечити покриттям 5G всі міста та основні транспортні маршрути.

    Тестовий запуск 5G в Україні є важливим етапом на шляху до повноцінного впровадження цієї передової технології в країні. 5G відзначається значно вищими швидкостями передачі даних та покращеною якістю зв'язку порівняно з попередніми поколіннями мереж.

    Впровадження 5G може змінити різні сфери життя українського суспільства, забезпечуючи швидке та надійне з'єднання, необхідне для інновацій, цифрової економіки та підтримки сучасних технологій.

    Запуск тестової мережі є кроком вперед у розвитку інфраструктури зв'язку України, який сприятиме зміцненню її позицій у глобальному інформаційному просторі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.