• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Шляхи солідарності» забезпечили Україні близько €50 мільярдів

    Опубликовано: 2024-05-24 09:00:22

    Українська економіка за останні два роки отримала значні вигоди завдяки реорганізації логістичних маршрутів у Східній Європі, що сприяло стабілізації економіки України та Молдови та допомогло уникнути глобальної продовольчої кризи. За цей період українська економіка здобула понад €50 мільярдів доходу.

    Ці "шляхи солідарності" відіграють важливу роль у зміцненні економічних зв'язків між Україною та ЄС, де імпорт з України наразі складає близько €107 мільярдів. За останні два роки через ці коридори було експортовано понад 136 мільйонів тонн українських товарів та імпортовано понад 52 мільйони тонн основних товарів, включаючи паливо, транспортні засоби, добрива та гуманітарну допомогу.

    Ці логістичні маршрути пролягають через Дунайський регіон, Польщу, Балтію та Адріатику, використовуючи різноманітні транспортні шляхи.

    Європейська комісія разом з міжнародними фінансовими організаціями спрямували понад €2 мільярди на підтримку цих коридорів. Протягом останніх двох років Комісія активно працювала над усуненням адміністративних та інфраструктурних бар'єрів для підвищення ефективності торгівлі.

    Незважаючи на складнощі, пов'язані з блокадою кордону польськими страйкарями, "шляхи солідарності" залишаються надійним засобом для торгівлі України та Молдови з іншими країнами. Ці коридори, створені у відповідь на незаконне вторгнення Росії в Україну, залишаються ключовими для імпорту та експорту, сприяючи розвитку сільськогосподарського сектору та інших галузей економіки України.

    Наприкінці, важливо зазначити, що український Чорноморський коридор, створений у 2023 році, має велике значення для експорту, а Дунайський та польсько-балтійський коридори залишаються ключовими для імпорту. Адріатичний коридор також відіграє важливу роль у експорті товарів з України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.