• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує створити «банк банків»: що це означає

    Опубликовано: 2024-05-07 13:00:46

    Міністерство фінансів разом з Національним банком України та депутатами Верховної Ради працюють над законопроєктом, що передбачає створення Національної установи розвитку (НУР). Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

    Ця установа, відома також як "банк банків", матиме спеціальний мандат на відновлення та структурну трансформацію економіки, реалізуючи програми кредитування відновлення країни.

    "НУР буде вирішувати проблеми з кредитуванням релокованого бізнесу, підприємств на прифронтових територіях, ветеранів, а також проектів з високим рівнем ризику", - пояснив Гетманцев.

    Він підкреслив, що НУР матиме доступ до коштів приватних інвесторів, які будуть спрямовані на відбудову та розвиток української економіки, шляхом надання фінансової підтримки суб’єктам малого та середнього бізнесу, які опинилися у скрутній ситуації, але мають потенціал для відновлення та росту.

    Представник нагадав, що KFW (Kreditanstalt für Wiederaufbau – Кредитна установа для реконструкції), створена у післявоєнній Німеччині у 1948 році, є прикладом такої установи з успішною історією розвитку, і цей досвід може стати важливим для України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.