• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сіль: корисність чи шкода

    Опубликовано: 2024-05-03 07:24:29

    Дослідження впливу солі на організм показує, що її вживання не завжди призводить до підвищеного тиску та атеросклерозу. Сіль, найпоширеніша приправа у світі, є необхідною для підтримання нормальної життєдіяльності людського організму.

    Кухонна сіль відіграє важливу роль у балансі води в організмі та стимулює активність різних ферментів у процесі травлення.

    Здатність солі утримувати воду може призвести до надмірного навантаження на серце і нирки, якщо її споживання перевищує норму.

    Вважається, що середньостатистичне споживання солі в різних країнах становить близько 10-15 г на день на душу населення. Однак, багато лікарів вважають цю цифру занадто високою і рекомендують споживати всього 2-3 г солі на день для підтримки здоров'я.

    Хоча тиск і сіль мають взаємозв'язок, дослідження показують, що прямої залежності між споживанням солі та гіпертонією може не існувати. Фактори ризику включають надмірну вагу, підвищений вміст жирів у крові, вживання алкоголю, паління і стрес.

    Більше половини гіпертоніків є чутливими до солі, проте ця чутливість часто успадковується і проявляється з віком. Рекомендації лікарів щодо обмеження споживання солі залишаються актуальними для підтримання здоров'я, незважаючи на деякі дослідження, що спростовують прямий зв'язок між сіллю та гіпертонією.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.