• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єнс Столтенберг пропонує країнам Альянсу створити спеціальний фонд для України

    Опубликовано: 2024-04-04 13:00:22

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує країнам Альянсу створити спеціальний фонд для України на суму $100 мільярдів протягом п'яти років. Це передбачено в рамках пакету заходів, який мають підписати лідери на саміті НАТО у Вашингтоні, запланованому на липень.

    За інформацією агентства Bloomberg, джерела повідомляють, що наразі представники союзників обговорюють пропозицію Столтенберга, а також способи розподілу цих внесків, зокрема можливість врахування двосторонньої допомоги Україні.

    Зазначається, що пропозиція генсека НАТО, яка буде розглянута 32 країнами-членами Альянсу, може підлягати змінам до моменту досягнення згоди між союзниками.

    Як відзначає Bloomberg, при підтримці ідеї Столтенберга НАТО змінить свою роль у відношенні до України, що може вказувати на зміну парадигми для військового Альянсу, який раніше уникала активного втручання у конфлікт з Росією.

    Утримання підтримки від Північноатлантичного альянсу може бути важливим сигналом підтримки України в довгостроковій перспективі, особливо у зв'язку з агресивними діями російського лідера Володимира Путіна.

    Крім того, НАТО може взяти на себе обов'язки Контактної групи оборони України, яка очолюється США. Ця група координує постачання зброї з близько 50 країн для України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.