Єнс Столтенберг пропонує країнам Альянсу створити спеціальний фонд для України

04 апр, 13:00

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує країнам Альянсу створити спеціальний фонд для України на суму $100 мільярдів протягом п'яти років. Це передбачено в рамках пакету заходів, який мають підписати лідери на саміті НАТО у Вашингтоні, запланованому на липень.

За інформацією агентства Bloomberg, джерела повідомляють, що наразі представники союзників обговорюють пропозицію Столтенберга, а також способи розподілу цих внесків, зокрема можливість врахування двосторонньої допомоги Україні.

Зазначається, що пропозиція генсека НАТО, яка буде розглянута 32 країнами-членами Альянсу, може підлягати змінам до моменту досягнення згоди між союзниками.

Як відзначає Bloomberg, при підтримці ідеї Столтенберга НАТО змінить свою роль у відношенні до України, що може вказувати на зміну парадигми для військового Альянсу, який раніше уникала активного втручання у конфлікт з Росією.

Утримання підтримки від Північноатлантичного альянсу може бути важливим сигналом підтримки України в довгостроковій перспективі, особливо у зв'язку з агресивними діями російського лідера Володимира Путіна.

Крім того, НАТО може взяти на себе обов'язки Контактної групи оборони України, яка очолюється США. Ця група координує постачання зброї з близько 50 країн для України.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/564015.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua