• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання кількості банківських рахунків: Огляд за минулий рік

    Опубликовано: 2024-03-26 09:00:10

    Прошлорічна кількість банківських рахунків в Україні зросла на 15,5%, досягнувши 185,1 млн штук, порівняно з попереднім роком, коли їх кількість становила 160,2 млн штук. Ці дані надала пресслужба Національного банку України.

    Станом на 1 січня 2024 року рахунки користувачів були відкриті в 63 банках та одному небанківському надавачі платіжних послуг.

    Загалом кількість користувачів досягла 82 млн осіб. Це майже на 3% більше, ніж станом на початок минулого року (станом на 1 січня 2023 — 79 млн).

    За цими даними видно, що українці все більше використовують банківські послуги, відкриваючи нові рахунки та активно користуючись ними.

    Також зростає кількість користувачів, які обслуговуються дистанційно. На даний момент понад дві третини всіх користувачів рахунків в надавачів платіжних послуг користуються цими послугами дистанційно.

    Цей тренд свідчить про поступове впровадження технологій в сфері банківських послуг та підвищення рівня доступності фінансових послуг для населення і підприємств.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.