• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна починає активні переговори зі світовими регуляторами авіаперевезень

    Опубликовано: 2024-03-12 09:00:44

    Україна починає активні переговори зі світовими регуляторами авіаперевезень з метою відновлення пасажирських авіаперевезень, проте конкретні терміни та перспективи поки залишаються невизначеними. Віцепрем'єр України з питань відновлення - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив у своєму інтерв'ю РБК-Україна.

    За словами Кубракова, міжнародні авіаперельоти не можуть відбуватися без погодження двох основних регуляторів - європейського та американського. Україна вже подала свої пропозиції щодо роботи ринку в умовах воєнного стану, а також оцінила ризики та запропонувала підходи та алгоритми для відновлення авіасполучень.

    Щодо конкретних термінів, Міністр зазначив, що наразі рано говорити про них, проте Україна активно працює над представленням своїх позицій регуляторам та готується до офіційних перемовин. Також Україна аналізує досвід Ізраїлю, де не зважаючи на воєнні дії, здійснюються пасажирські авіаперевезення.

    Кубраков наголосив, що важливо отримати зворотний зв'язок від регуляторів, адже наразі різноманітні сценарії стосовно кількості відкритих аеропортів в Україні є на рівні планів. Також він вказав на інтерес з боку європейських авіакомпаній, які бажають стати першими після відновлення авіаперевезень на українському ринку.

    У межах перемовин також обговорюються можливості співпраці з трьома українськими авіакомпаніями, які також підтвердили свою зацікавленість у відновленні авіасполучень з Україною. Проте Міністр утримався від назви цих компаній.

    На відміну від планів щодо створення національного авіаційного оператора, Кубраков підкреслив, що в умовах воєнного конфлікту це не є пріоритетом, але пізніше це питання буде знову вирішуватися.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.