• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рейтинг України в інвалюті знижено до CC: S&P

    Опубликовано: 2024-03-11 09:00:00

    Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings вирішило знизити довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній валюті до "CC" з попереднього рівня "CCC", а також рейтинг емітента в іноземній валюті. Прогноз залишається "негативним".

    Згідно з повідомленням агентства, це рішення було ухвалено в зв'язку з очікуваною реструктуризацією зовнішнього боргу України. Зокрема, S&P передбачає, що уряд розпочне переговори з приватними кредиторами з метою реструктуризації боргу та закінчить цей процес до середини поточного року. Агентство також вважає майже неухильним те, що Україна визнає свої зовнішні комерційні зобов'язання дефолтними.

    Одночасно, короткострокові рейтинги України в іноземній валюті були підтверджені на рівні "С", а в національній валюті - "ССС+/С". Прогноз залишається "негативним" для рейтингу в інвалюті та "стабільним" для рейтингу у національній валюті.

    Відзначається, що гривневий борг України не включено до плану реструктуризації, оскільки він не підлягає переговорам з приватними кредиторами. Однак існує ймовірність зниження рейтингу до "SD" (вибірковий дефолт) під час реструктуризації, якщо уряд не зможе здійснити виплати за єврооблігаціями.

    S&P також підкреслило, що реструктуризація гривневого боргу малоймовірна, оскільки значна частина його належить Національному банку України і вітчизняним банкам, які переважно перебувають у державній власності.

    Агентство вважає, що наступні місяці принесуть більше уточнень щодо реструктуризації та можливих наслідків для економіки України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.