• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерт: Немає альтернативи підняттю цін на електроенергію для населення

    Опубликовано: 2024-03-11 13:00:03

    Питання підвищення тарифів на електроенергію для населення стає одним із найбільш обговорюваних і складних українського енергетичного сектору. Згідно з думкою генерального директора аналітичного центру DiXi Group, Олени Павленко, хоча підвищення цін може бути болючим кроком для уряду, наразі не існує альтернативи.

    Павленко зауважує, що сектору енергетики потрібні кошти, і ці кошти можуть бути здобуті або від бізнесу, або від населення. Вона стверджує, що хоча підвищення тарифів політично болюче, наразі немає інших ефективних альтернатив.

    Павленко наголошує на тому, що підвищення тарифів має бути здійснене поетапно, дозволяючи людям підготуватися до змін у своєму бюджеті. Це означає, що уряд повинен встановити чіткий план зростання тарифів на наступні два-три роки з конкретним відсотком підвищення.

    Експерт також звертає увагу на необхідність надання споживачам альтернатив, як зменшити своє споживання енергії, щоб уникнути додаткових витрат при підвищенні тарифів. Це може бути досягнуто шляхом впровадження масових та доступних програм з енергоефективності та підвищення обізнаності серед населення.

    На сьогоднішній день ціна на електроенергію для населення залишається фіксованою на рівні 2,64 гривні за кіловат-годину, у той час як ціни для бізнесу визначаються ринковими. Проте, такий підхід вже призвів до накопичення багатомільярдних боргів на ринку.

    За оцінками експертів, вирішення проблеми низьких тарифів для населення та нагромаджених боргів відомих державних підприємств вимагає негайних дій та можливого підвищення цін на електроенергію для населення. Лібералізація цього питання вважається необхідною, проте поки уряд утримується від таких кроків, боячись збільшення соціальної напруги.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.