• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перевезення негабаритних вантажів: правила та нормативи

    Опубликовано: 2024-03-08 23:38:27

    Високий попит на послугу перевезення негабаритних вантажів пояснюється нестандартними розмірами, які не відповідають встановленим нормам. До цього списку включено сільськогосподарську техніку, промислове обладнання для різних підприємств, будматеріали, металоконструкції та багато іншого.

    Найчастіше перевезення негабаритних вантажів здійснюється за допомогою довгомірних фур. Враховуючи правила дорожнього руху України, негабаритом називають такі види товарів:

    • Виступи ззаду становлять від 1 м і більше.
    • Виступи з обох боків становлять від 0,4 м. При цьому загальні показники ширини можуть бути від 2,6 м.
    • Загальна довжина вантажу може бути більшою за 20 м.
    • Від поверхні дороги заввишки від 4 м.

    У разі автоперевезень особливо важливо враховувати допустимі параметри транспортного засобу, а також точні габарити вантажу. Якщо габарити вантажу занадто великі, знадобиться спеціальний дозвіл від поліції. Автомобільні вантажні перевезення, крім довгомірних фур, виконуються за допомогою контейнерів, єврофур, великовагових фур.

    Основні правила та нормативи доставки негабариту

    Перевезення негабариту здійснюється з урахуванням певного списку правил, нормативних документів, про які має пам'ятати і перевізник, і клієнт.

    Серед таких правил та норм важливо виділити:

    1. Для підйому та зручного завантаження великовагових, довгих вантажів не обійтися без застосування спецтехніки. Крім того, знадобиться надійна кріпильна система, яка підбирається індивідуально з урахуванням ваги, габаритів товару.
    2. Для перевезення колод, брусів різної довжини прийнято використовувати міцні та стійкі лати.
    3. Вантажні роботи у випадку з довгомірним вантажем рекомендується виконувати на відкритому майданчику з метою виконання різних маніпуляцій (навантаження на зручну сторону).
    4. Для деяких будматеріалів використовують спеціальні навантажувальні столи, які можуть бути представлені на тягачах або платформах.
    5. Під час пересування транспортний засіб повинен мати проблискові маячки. Крім того, при транспортуванні важливо включати габаритні фари, незалежно від погодних умов, сезону, дня та ночі.

    Важливою умовою вважається правильна підготовка конкретного транспортного засобу до майбутньої доставки: наявність відповідного маркування з урахуванням специфіки товарів, які відносяться до категорії негабариту.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.