• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримає підтримку від європейської оборонної компанії: важкі боєприпаси на місцевому виробництві

    Опубликовано: 2024-03-08 13:00:48

    Чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), один із провідних європейських виробників зброї, виявила намір допомогти Україні у нарощуванні власного виробництва важких боєприпасів для протидії російській агресії.

    За повідомленням Reuters, власник і виконавчий директор CSG, Міхал Стрнад, заявив про бажання чеської компанії інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну та вже проводить переговори з українським державним концерном "Українська оборонна промисловість" щодо можливого створення спільного підприємства.

    Підприємство планує виробляти важкі боєприпаси та обладнання, забезпечуючи нарощування виробництва протягом найближчих років.

    CSG став важливим постачальником в Україну після повномасштабного вторгнення Росії в 2022 році, доставляючи відремонтовані танки Т-72 разом із боєприпасами, гаубицями та іншим обладнанням.

    За даними Reuters, обсяг бізнесу компанії значно зросла завдяки цим поставкам, а також відновленню уваги в Європі до витрат на оборону. У 2022 році доходи CSG в сфері оборони сягнули 1 мільярда євро (1,1 мільярда доларів).

    Стрнад повідомив про обговорення двох-трьох проектів спільних підприємств, які ймовірно будуть укладені цього року. Угоди будуть подібні до угод Rheinmetall, німецького виробника зброї, який вже розпочав спільне виробництво артилерійських боєприпасів з Україною.

    Зазначається, що поставки танків і важкої техніки CSG в Україну фінансуються переважно іншими країнами Європейського Союзу або НАТО. З початку війни компанія вже відправила близько 150-160 одиниць обладнання.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.