• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оборонно-промислова програма на рівні ЄС, в рамках якої була залучена українська промисловість

    Опубликовано: 2024-03-07 13:00:17

    Європейська комісія вперше в історії представила оборонно-промислову програму на рівні ЄС, в рамках якої була залучена українська промисловість. Цю історичну подію оголошено на офіційному веб-сайті Єврокомісії.

    Стратегія була розроблена у зв'язку з невиправданою агресією Росії проти України, що викликала повернення бойових дій на європейському континенті. Європейська оборонно-промислова стратегія (EDIS) визначає чітке та довгострокове бачення щодо досягнення готовності оборонної промисловості в Європейському Союзі.

    Виклики для Європейської оборонної технологічної та промислової бази (EDTIB) та можливості використання її потенціалу визначають напрям стратегії на наступне десятиліття. Стратегія включає набір заходів, спрямованих, зокрема, на розвиток тісніших зв’язків з Україною у рамках європейських ініціатив для підтримки оборонної промисловості.

    Окрім того, Єврокомісія запропонувала програму європейської оборонної промисловості (EDIP), мета якої полягає у досягненні більш структурованого та довгострокового підходу. Ця програма передбачає залучення €1,5 млрд з бюджету ЄС на 2025-2027 роки для підвищення конкурентоспроможності оборонної промисловості.

    В рамках програми передбачена і підтримка розвитку оборонно-промислової бази України, а також підтримка технологічної бази. Оборонно-промислова стратегія встановлює показники, що вимірюватимуть прогрес країн-членів ЄС у промисловій готовності.

    Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель підкреслив важливість створення сильної, стійкої та конкурентоспроможної європейської оборонної промисловості. Він також зазначив, що підтримка військової сфери України є однією з пріоритетних задач стратегії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.