• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейська комісія винесла рішення щодо компанії Apple, наклавши на неї штраф

    Опубликовано: 2024-03-06 13:00:28

    Європейська комісія винесла рішення щодо компанії Apple, наклавши на неї штраф у розмірі понад €1,8 мільярда через порушення антимонопольних правил. Причиною стали зловживання домінуючим становищем на ринку музичних стрімінгових сервісів серед користувачів iPhone і iPad через магазин App Store.

    Пресслужба Єврокомісії повідомила про це.

    За результатами розслідування встановлено, що Apple обмежувала розробників інших додатків, що не дозволяло їм інформувати користувачів iOS про альтернативні та більш доступні сервіси підписки на музику. Це порушувало антимонопольні правила ЄС.

    "Рішення сьогодні підтверджує, що політика Apple стосовно сторонніх сервісів укладається в некоректні умови торгівлі та порушує статтю 102 (а) Договору про функціонування Європейського Союзу", - зазначається в повідомленні Єврокомісії.

    Відмічається, що такі дії не виправдані захистом комерційних інтересів Apple, а навпаки, негативно впливають на інтереси користувачів iOS, обмежуючи їхні можливості вибору.

    При визначенні розміру штрафу були враховані тривалість порушення (майже 10 років) і його серйозність, а також загальний оборот і ринкова капіталізація компанії.

    Розслідування Єврокомісії розпочалося після подання скарги Spotify у 2019 році.

    Згідно з інформацією видання Financial Times у лютому 2024 року, після скарги Spotify регулятор планує оштрафувати Apple на суму близько €500 мільйонів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.