• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські розробники оборонних технологій отримали суттєву підтримку для своїх проектів

    Опубликовано: 2024-03-05 13:00:54

    Українські розробники оборонних технологій отримали суттєву підтримку для своїх проектів. Починаючи з квітня 2023 року, учасники кластеру оборонних технологій Brave1 отримали $3 млн грантів на подальші дослідження та розробки.

    Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він зазначив, що кластер Brave1 профінансував 173 гранти на загальну суму $3 045 000 для розробників, які активно працюють над створенням новаторських оборонних технологій.

    "Ці інноваційні розробки підсилюють оборону країни, зберігають життя військовослужбовців і надають нашим Збройним Силам переваги на полі бою", - підкреслив Федоров.

    Найбільш популярними серед грантованих проектів є розробка роботизованих платформ та безпілотників, які можуть забезпечити військовій силі країни важливі переваги на полі бою.

    Міністр також нагадав, що кластер Brave1 був запущений у квітні 2023 року з метою сприяти швидкому розвитку технологій, що допомагають на полі бою та забезпечують ефективну відповідь на загрози.

    "Будь-хто, хто має ідею або вже має прототип розробки, може приєднатися до кластеру Brave1. Ми надаємо підтримку на всіх етапах розвитку проекту - від подання заявки до стандартизації за вимогами НАТО та укладення контрактів", - підкреслив Федоров.

    Уряд України планує продовжувати підтримку інновацій у сфері оборонних технологій. У 2024 році в бюджеті виділено 1,5 млрд гривень на гранти від Brave1, а сума фінансування буде збільшена до 10, 25, 50, 100 та 200 тисяч доларів. Розвиток інновацій є одним із пріоритетів для України, особливо в умовах гібридної війни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.