• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна перейшла на європейські стандарти у сфері електроенергетики

    Опубликовано: 2024-02-29 13:00:26

    Національна енергетична компанія "Укренерго" оголосила про успішне завершення переходу на європейські правила торгівлі електроенергією, провівши перші спільні місячні аукціони з доступу до міждержавних перетинів з Молдовою.

    Ця важлива подія була оголошена пресслужбою Національної енергетичної компанії "Укренерго". "Україна завершила перехід на європейські правила торгівлі електроенергією. На платформі "Укренерго" відбулися спільні аукціони з доступу до міждержавних перетинів з Молдовою. Вперше було розторговано право постачання електроенергії на цілий місяць", - зазначається у повідомленні.

    За результатами аукціонів, пропускна спроможність за напрямком Україна – Молдова склала 463 МВт, а за напрямком Молдова – Україна – 96 МВт. Участь у розподілі пропускної спроможності взяли 4 учасники для кожного напрямку, при цьому загальна кількість учасників склала відповідно 8 та 9 осіб.

    Добові аукціони з Молдовою заплановані на четвер, 29 лютого, а постачання електроенергії розпочнеться з 1 березня. Подробиці щодо часу та обсягу визначеної потужності будуть оприлюднені незабаром.

    Це не перший крок України в напрямку співпраці з європейськими партнерами в електроенергетичній сфері. Вже раніше були організовані спільні добові аукціони з Румунією, Польщею, Угорщиною, а також заплановано майбутні аукціони із Словаччиною.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.