• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дитячий футбол: вибір між плюсами і мінусами

    Опубликовано: 2024-01-27 07:24:32

    Чи віддавати дитину у футбол - питання, яке хвилює багатьох батьків, особливо у великих містах, де дитячий футбол - це не тільки заняття, а й престиж. Однак, перед таким важливим рішенням варто зважити різні аспекти.

    Критерії відбору на дитячий футбол

    Футбол вимагає від спортсмена спритності, швидкості та різкості рухів. Під час ухвалення рішення щодо участі дитини в дитячому футболі, важливо враховувати її швидкісні характеристики. Дослідження свідчать, що швидкість розвивається лише на 10% завдяки тренуванням. Під час відбору також оцінюється конституція, координація та рухливість. Зайва вага може стати перепоною для успішної участі в секції.

    дитячий футбол: "плюси"

    Якщо розглядати дитячий футбол як корисне фізичне заняття і спортивне захоплення для дитини, то його вплив на малюка може бути виключно позитивним. Тренування сприяють зміцненню м'язів і кісток, забезпечують комплексне навантаження на організм, підтримуючи його у відмінному тонусі.

    Футбол є командним видом спорту, сприяючи соціальній адаптації дитини. Це особливо важливо для дітей, які вже адаптувалися в соціумі, а також для тих, хто відчуває труднощі в спілкуванні. Участь у команді сприяє розвитку соціальних навичок.

    Цей вид спорту багатогранно впливає на психологічний розвиток особистості дитини. У процесі гри у футбол формуються навички планування, завзятості, сили волі та працьовитості. Діти вчаться не відступати навіть після програшу, робити правильні висновки та розвивають здоровий дух суперництва.

    Якщо дитина успішно займається футболом, їй відкриваються можливості відвідування дитячих футбольних таборів влітку. Це не лише чудова нагода для активного відпочинку, а й шанс зустрітися з кумирами зі спорту, відомими футболістами та тренерами. Саме в таких таборах часто виявляють майбутніх зірок футболу.

    дитячий футбол: "мінуси"

    Важливо усвідомлювати, що футбол належить до травмонебезпечних видів спорту.

    Професійна зайнятість дітей футболом вимагає виснажливих тренувань і психологічного напруження. Велика зайнятість може заважати повноцінному навчальному процесу в школі. Якщо ви не готові до постійних зборів і тренувань, можливо, варто обмежиться захопленням дитячим футболом на рівні хобі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.