• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дієта і стрес: як обмеження їжі впливає на емоційний стан

    Опубликовано: 2023-12-19 07:24:21

    Фахівці з міжнародної групи дійшли цікавого висновку, який змінює наше уявлення про дієти. Виявляється, обмеження себе в харчуванні може стати джерелом стресу. Дослідження показало, що під час дієти в людини знижується рівень гормону греліну, відповідального за процеси травлення і регуляцію апетиту.

    Експеримент, проведений на мишах, підтвердив, що зниження рівня греліну пов'язане зі збільшенням дратівливості, вразливістю до стресу і швидким настанням втоми. Ці висновки порушують важливе питання про те, як дієти впливають не тільки на фізичне, а й на психічне здоров'я.

    Рівень греліну, який регулює відчуття голоду, може виявитися ключовим фактором у розумінні того, як дієти взаємодіють з емоційним станом. Ці нові знання ставлять під сумнів поширені переконання про довгострокові користі дієт для організму.

    Раніше вчені з'ясували, що короткостроковий стрес може виявитися корисним, активізуючи захисні функції організму. Тепер стає зрозуміло, що тривале обмеження в харчуванні може спричинити небажані наслідки для психічного здоров'я.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.