• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Компроміси для розблокування кордону: Як Україна та Польща шукають вихід із ситуації

    Опубликовано: 2023-12-05 13:00:32

    Україна та Польща працюють над знаходженням компромісних рішень, які дозволять припинити блокаду кордону польськими перевізниками, зазначив посол України в Польщі, Василь Зварич, у коментарі для Укрінформу.

    За його словами, у результаті переговорів вже вдалося визначити спільні точки дотику і знайти компроміси, що, сподівається дипломат, сприятиме припиненню протесту та відновленню нормального руху на кордоні.

    Зварич відзначив, що продовження протестів суттєво ушкоджує не лише українську економіку, а й бізнес Польщі та інших країн. Він закликав до розважливого підходу з боку протестувальників, оскільки шлях через переговори є найбільш конструктивним способом вирішення конфлікту.

    Дипломат підкреслив, що вимоги, пов'язані з дозволами на міжнародні вантажні перевезення, не є питанням, яке можна вирішити в межах однієї країни. Це питання, за його словами, потребує обговорення з Європейським союзом.

    Зварич підкреслив, що в умовах російської агресії Україна не може собі дозволити відмову від дозволів, оскільки це призведе до ще більших втрат для економіки країни. Посол наголосив на необхідності утримання стабільних надходжень до бюджету для зміцнення обороноздатності держави.

    Дипломат висловив сподівання, що сторони зможуть досягти конструктивного вирішення конфлікту, і закликав до розблокування кордону та подальших переговорів для комплексного вирішення проблеми. Зокрема, він зазначив, що важливим кроком буде повноцінна робота нового пункту пропуску "Угринів - Долгобичув".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.